Neděle, 17. ledna 2010

Volání do O2 (skoro) zadarmo



Přemýšlel jsem na konci roku, že by se mi hodilo, mít možnost telefonovat do O2 zdarma (myšleno neomezené volání co nejlevněji). Sice mi Vodafone nabídl neomezené volání za rozumný paušál (přestože jej nemá nikde v nabídce), ale vzhledem k tomu, že by se jednalo jen o jedno číslo do O2, začal jsem přemýšlet, zda by to šlo řešit i jinak.

Vodafone nabízí neomezené volání na jedno až pět čísel nejenom ve vlastní síti, ale také do sítí konkurence – služba Kamarádi ze všech sítí a vychází pro jedno číslo na částku 375 Kč. To je docela mazec. Vyplatí se snad jen pokud máte domluvenou jinou cenu, nebo pokud si těch čísel vyberete více, při pěti je to 485 Kč, takže 97 na jedno číslo. Vlastně to může být docela ideální pro někoho, kdo telefonuje jen v malém okruhu přátel. (A týká se to snad i SMS).

V první řadě mě napadlo pořízení nějakého levného paušálu u O2 s vhodnou doplňkovou službou, ideálně Pokec na jedno, která ale stojí 49 Kč týdně (v případě, kdy je služba nastavena na mobilní číslo). Výhodou je, že tato služba funguje i u předplacených služeb, kde se neplatí žádný paušál (jen je nutno dobýt 1× za půl roku).

Samotných 45 Kč týdně by mi přišlo docela dost, tím spíš, že v se to netýká SMS, ale jen volání. Na druhou stranu mě (ještě má) O2 karta dvě vánoční akce, které celou záležitost příjemně zlevňují. Za prvé – Pokec na jedno je možné na 12 týdnů aktivovat s 50% slevou, takže vás to první tři měsíce vyjde na 22,5 Kč týdně. Za druhé – bonus 3× 50% paušálu navíc (platí při dobytí min. 300 Kč, strop bonusu je 3× 1000 Kč, dobytí s bonusem je možné vždy jen jedno za kalendářní měsíc). Nemusíte to počítat… celá ta legrace mě vyjde na 15 Kč týdně po dobu prvních 12 týdnů a 30 Kč týdně, dokud mi zbude kredit, který si nakoupím s bonusem (klidně až 200 týdnů).

Původně měla tato akce platit pouze do 31. prosince 2009, ale byla prodloužena do 28. února, takže ideální bude, pokud si na konci února koupím kartu novou a celá ta výhodná nabídka se mi o 2 měsíce prodlouží.

Pro samotné volání jsem oživil Nokii 6310, kterou mám už skoro 8 let a stále žije.

Prochaine | 22:54 | Služby | Komentáře