Úterý, 27. května 2008

Dell v Electro Worldu



Svět se zbláznil – notebooky Dell je možné pořídit v řetězci obchodů Electro World. A Tesco bude patrně následovat záhy.

Zatím se jedná o notebooky řady Inspiron, patřící do segmentu domácností. V tiskové zprávě, kde byl prodej přes řetězce oznámen se hovořilo, že notebooky budou prodávané včetně NBD záruky – moc nevím, jak by to mělo fungovat, když NBD se počítá od data výroby (resp. od data dodání.) Konkrétně ale u notebooků koupených v Electro Worldu se bude záruka řešit na prodejně – na to velký pozor, protože to sice zlevňuje notebook, ale otázkou je, jestli se samotná oprava bude řešit na místě (o čemž dost pochybuji) nebo se bude přeposílat někam jinam a to může ve výsledku dát kolem 5ti dnů na opravu.

Ale ta cena je opravdu zajímavá – nejlevnější Inspiron 1525 tam mají za 15.500 Kč včetně DPH.

V knize Přímo od Dellu popisoval Michael Dell své zkušenosti s prodejem v amerických Walmartech (tuším, že to byl tento řetězec) a hodně rychle s tím také skončili. Na druhou stranu je jasné, že starý kontinent je jiný a co funguje v USA nemusí fungovat v Evropě.

Vychrlit miliony stejných notebooků na sklad umí každý blbec. Ale prodávat je zákazníkům na míru? To umí jen Dell. A snad ještě HP (velkoobchod AT Computers toto nabízí). Dříve to byl také ASUS, které z komponent montoval stejný velkoobchod a pamatuji si na jejich vlastní značku notebooků Premio. Ve světě to umí Lenovo, ale v ČR je to prý možné až od 5ti kusů a když jsem jim řekl, že Dell umí připravit na míru i jeden notebook, tak se mi vysmáli s tím, že to není pravda.

Prochaine | 19:51 | Dell, Hardware | Komentáře