Neděle, 2. prosince 2007

Wéwéwé tečka



Navykl jsem si šetřit na klávesnici W a píši webové adresy bez „www.“ na začátku. Neušetříte sice den života, ale jen 4 kliknutí do kláves a navíc pokud jsem už místo navštívil, najdu ho v seznamu posledních otevřených adres podstatně rychleji – koneckonců hádám, že na 95% stránek chodím pravidelně. V pátek mi nakonec přišli zapojit ošklivý set-top-box a já se dnes chtěl podívat, co dávají na HBO Comedy (program HBO a HBO2 kontroluji na Televize.cz). Logicky jsem tedy otevřel hbo.cz, ale místo očekávané stránky jsem narazil na něco, co vypadalo spíše na práci doménového spekulanta:

Google mě však po chvilce nasměroval správně na www.hbo.cz. Fakt nechápu, že si velké firmy něco takového neuhlídají. A není to poprvé, co jsem si toho všiml – bohužel si už samozřejmě nepamatuji, kde jinde jsem na to vlastně narazil…

Ještě horší je snad jen to, když někomu řeknete adresu bez „wéwéwé tečka“ na začátku a on se rozčiluje, když mu stránka nefunguje. A když prověříte všechny možné příčiny, tak zjistíte, že www.blog.cernosice.cz dotyčnému opravdu fungovat nemůže! Fakt nechápu, co lidi nutí tam to „wéwéwé tečka“ cpát.

HBO baví

Ze stránek HBO si můžete stáhnout zajímavý spořič, který vás bude upozorňovat na připravované pořady, ale před tím musíte souhlasit s poměrně drsnýma podmínkama:

UPOZORNĚNÍ: Pokud si screensaver nebo wallpaper(s) stáhnete, souhlasíte s tím, že HBO není zodpovědné za žádnou ztrátu či zničení jakéhokoliv operačního sysrému, počítače nebo jeho komponentů.

Ale jak už jsem říkal, jsem střelec a zkusím to.

Prochaine | 20:37 | Internet | Komentáře