Pondělí, 3. prosince 2007

HDD/DVD rekordér Sony RDR-HX720 (2)



Když jsem si pořizoval HDD/DVD rekordér Sony RDR-HX720, byl jsem nadšen, že umí přehrávat DivX a dokonce i s titulky (jak se psalo v návodu). Ve skutečnosti sice DivX přehrát uměl, ale bez titulků. A nebyl jsem jediný, kdo si toho všiml. Naštěstí mi to moc nevadilo, měl jsem ještě Sony DVP-NS36, který uměl DivX i titulky – jen je zobrazoval neuvěřitelně malým písmem.

Když jsem se o víkendu zastavil v jednom Sony Centru, poradili mi, že existuje nový firmware, který titulky u mého rekordéru řeší. Z počátku jsem sice pár měsíců kontroloval, zda nějaký nový nevyšel, ale nedávno jsem to vzdal, protože v jednom z posledních čísel časopisu Chip psali, že pokud výrobce něco slibuje s budoucí změnou firmware, tak je lepší na to rozhodně nespoléhat. Upgrade jsem úspěšně provedl a od včerejška mi titulky běhají jak po másle, a dokonce mají i větší písmo než u DVD přehrávače. Stačí na Sony.cz kliknout na „Podpora“ a tam vybrat své zařízení – existuje nový firmware pro všechny přístroje řady Sony RDR-HX*20, jen si dejte pozor a nahrajte do přístroje jen ten, který k němu skutečně patří. Mají stejný název, ale různý obsah a různou velikost. V odkazu na konci článku je návod a další zkušenosti s provozem tohoto přístroje.

Dobrou zprávou pro Pavla je, že si pro nepotřebný přehrávač může přijet. Špatnou zprávou je, že titulky musí mít stejný název jako soubor s videem a já jsem si dříve při vypalování CD s filmy navykl titulky pojmenovat třeba jako nazev_filmu.cz­.srt – to proto, aby bylo možno přepínat mezi českými a anglickými titulky. Nikdy jsem to nevyužil, ale ta možnost se mi líbila. Druhou hloupou věcí je, že DivX přehrávané na rekordéru jsou v rámečku, který nevyplňuje celou obrazovkou, ale to už mi přijde jako drobnost pro kterou je opravdu zbytečné mít doma dva přehrávače.

Prochaine | 01:26 | Hardware | Komentáře