Neděle, 18. listopadu 2007

Office 2007 – Export do PDF



Již dlouho bylo známo, že Office 2007 bude umožňovat uložení dokumentů ve formátu PDF, který se již dávno stal standardem. Bohužel tato funkce není v Office přístupná automaticky, ale je nutno si ji doinstalovat. Jak se to dělá ukazuje následující série obrázků, které jsem pořídil, při instalaci tohoto rozšíření do Wordu 2007 – když už jsem musel přeinstalovat Windows Vista.

Je to hračka a máte to za minutku hotové a funkční. Hloupé je, že takto vytvořené PDF jsou někdy až moc objemné a že neexistuje žádná možnost nastavení. No ale zas je to zadarmo – a stáhnout to mohou jen Ti, jejichž Windows se tváří legálně!

Co s novými dokumenty ve starém Office?

A když už jsme u nových Office, tak poradím, jak otevřít dokumenty vytvořené novým Wordem, Excelem a PowerPointem (2007) ve starých Wordech, Excelech a PowerPointech (2000, XP a 2003). Pomůže tomu Compatibility Pack a odkaz na něj najdete na konci článku. Původně jsem o podobném balíčku neměl ani ponětí a řešil jsem to tak, že dokumenty odesílané pryč jsem ukládal do formátu pro Office 2003 – v první řadě je s tím práce a ve druhé řadě jsem pak měl spoustu dokumentů uloženo 2×. Takhle stačí dotyčného poučit, co si má stáhnout a je to. Za zmínku také stojí, že Office 2003 pak bude umět tyto dokumenty nejenom otevřít, ale také upravovat a uložit.

Prochaine | 02:30 | Microsoft, Software | Komentáře