Úterý, 20. listopadu 2007

Windows XP SP2c



Dnes jsem opět nažhaven, sice ne jako výfuk u Ferrari, ale i tak poměrně dost a samozřejmě se z toho musím ihned vypsat!

O tom, že Microsoftu došla sériová čísla na Windows XP se hovořilo už v srpnu – jde o to, že XP jsou patrně příliš úspěšná, uvedení Windows Vista se zdrželo a tak se XP stále prodávají a stále velmi dobře. Po problému, který mě potkal minulý pátek se ani moc nedivím. Psalo se o tom například zde:

A Microsoft hned potkaly další dva problémy. V první sérii se jim podařilo připravit image CD v neanglických zemí tak, že ukončovací obrazovka při vypínání a odhlašování vypisuje všechny texty v angličtině. Toto by již v současnosti mělo být opraveno, ale samozřejmě se velké množství chybných médií dostalo do oběhu.

November 2007 – Re-release of Windows XP Professional SP2c to correct error in the localized builds of SP2c which is presenting end users with English content.
Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2c Release and Re-release

Druhým průšvihem, o kterém infolinka českého Microsoftu ví, ale jinak se s tím asi zatím nikdo nesetkal, je fakt, že se do distribuce dostala OEM balení Windows XP Professional SP2c, která mají patrně chybné CD, které při instalaci přiložený produktový klíč neakceptuje – podle mého názoru se tedy jedná o balení obsahující CD patřící k SP2b a klíč ze série SP2c. Jak už jsem psal, infolinka o problému ví, ale neexistuje na to řešení – jediná šance je, abych zkusil použít jiné CD patřící k SP2c a to bohužel nemohu, protože mám u sebe právě jen to jedno.

Fakt nechápu, jestli by byl takový problém vystavit na neveřejných stránkách určených pro OEM System Builder například ISO soubor se správnou distribucí a ten by si každý partner mohl stáhnout a pro instalaci použít. A to ani nemluvím o tom, co bude dělat zákazník, až si bude chtít Windows třeba za rok sám přeinstalovat. To snad abychom si vedli seznam, komu jsme dali Windows s nefunkčním CD a dodatečně jim pak vypalovali funkční?

Zajímavé je, že edice Windows XP Home se problém s množstvím volných klíčů netýká, ale přitom se také již prodává v edici SP2c, alespoň podle dnešního letmého pohledu do nabídek distributorů.

Doplněno 30. 11. 2007

Problém byl nakonec způsoben patrně jen chybným číslem. CD je zdá se v pořádku. Hmmm. I tak je to zvláštní.

Prochaine | 20:50 | Microsoft | Komentáře