Čtvrtek, 19. července 2007

Investovat do poštovného?



Když jsem si nechával posílat foťák koupený přes eBay, vybral jsem si jen základní poštovné (služba USPS Priority Mail International, částka $18,45) a na balík jsem čekal skorem měsíc – blíže ve spotu Česká pošta – velké zklamání (2). Když jsem si před pár týdny nechával posílat novou turistickou GPS, držák na kolo a pár dalších drobností pro maminčin patchwork, rozhodl jsem se pro lepší a dražší poštovné (služba USPS Express Mail International, částka $39,50) a balík byl u mě doma za 5 a půl dne a po dlouhé době jsem poznal také svého balíkového pošťáka, jindy na mě totiž čeká jen lísteček ve schránce a někdy ani to ne.

Připomínám, že balík do Česka dorazil během víkendu, prošel celnicí a hned v pondělí ráno mě pošťák budil – což není kolikrát problém ani v poledne. Vyplatí se to? Mě tato zkušenost přesvědčila, že se to může hodit – nejen kvůli rychlosti, ale také lepšímu zabezpečení.

Věděli jste, že pomocí Sledování zásilek na cpost.cz můžete sledovat i zásilky z ciziny s jejich podacím číslem? Pro mě to byla docela novinka.

Prochaine | 17:24 | Služby | Komentáře