Středa, 2. března 2005

Dorazil nový router



Po týdnu dorazil nový router z Amazonu. Základní informace:

Poštovné od kamaráda z USA do Prahy vyšlo na $17.50, což ovšem vyrovnal Mail-In Rabate, o kterém jsem již psal. Odesílal to (tuším) minulé úterý a v úterý to přišlo sem. Pochopitelně bez cla. Ještě mu musím vynadat, protože mi zapomněl přiložit fakturu :-(.

První zklamání přišlo, když jsem zjistil, že nejenom používají jiný typ zástrčky, tak navíc přiložený adaptér pracuje jen na 110 V a 60 Hz. Napájecí adaptéry, které mám doma (od mobilu, notebooku, apod.) obvykle fungují na 110–230 V a 50–60 Hz, takže by stačilo sehnat jen redukci na (US) zástručku do (české) zásuvky. Takhle jsem bohužel musel koupit celý napájecí adaptér, což by nebyl takový problém, kdyby přiložený adaptér neměl 1 A při 12 V. V Makru takový měli za 999 Kč (bez DPH). Nakonec jsem jej pořídil v Hornbachu za 435 Kč (s DPH). Conrad má podobné ceny. GM Electronic by ho mohli mít levněji, takže to ještě zkusím.

On mi totiž ještě odešel adaptér u switche, který už je bohužel mimo záruku…

Každopádně v tomto okamžiku nový router běží a zatím jsem s ním spokojen. Sbírám první zkušenosti a brzy sepíši krátký spot, kde se chystám porovnat router U.S. Robotics a Netgear.

Pokračování ve spotu Dorazil nový router (2).

Prochaine | 11:48 | Nezařazené | Komentáře