Čtvrtek, 26. července 2007

Radost ze Švýcarska (2)



Loni jsem již na podobné téma psal, viz. Radost ze Švýcarska.

Na jaře jsem chtěl otestovat, jak se nakupuje na eBay a první volba padla na nářaďový nůž Victorinox, po kterém jsem se již dlouho poohlížel, ale zdál se mi příliš drahý. Především jsem ho chtěl v plné výbavě, tj. včetně pouzdra, kličky a bitů. Osobně dávám přednost kůži, jiní naopak nylonu. Volba padla SwissTool Spirit Plus, který v ČR stojí asi 3400 Kč (u Conrada dokonce 4000 Kč), v bezcelní zóně v Livigno, kde jsem si ho loni chtěl koupit (ale nakonec jsem zvolil kapesní SwissChamp) stál kolem 2500 Kč. Na eBay jsem jej nakonec koupil za $71,50 (což je 1500 Kč) včetně poštovného do ČR a za týden byl doma.

Samotný nůž má asi 30 funkcí (tenké kleště, šroubovák 2 mm, šroubovák 3 mm, nůžky na měkký a tenký drát až do 40 HRc, otvírák na láhve, šroubovák 6 mm, otvírák krabic, nůž s kombinovaným ostřím, nůžky, pilník na kov, pilka na kov, pilka na dřevo, výstružník a bodec, křížový šroubovák 1 + 2, dláto a škrabka, kleště na izolaci, ohýbačka na drát, odstraňovač izolace z drátů, stahovačka drátů/nůžky na izolaci, otvírák na konzervy, víceúčelový háček, vývrtka, střihač tvrdých drátů, otvor na lanko, mini šroubovák). Neptejte se mě, jak se který nástroj používá – nevím to!

A krom toho je tam i klička, 6 nástavců (bitů) a místo pro přidání dalších dle libosti, například torx různých velikostí. A nakonec pouzdro.

Jen ho stále nějak zapomínám nosit u sebe. V poslední nosím spíš SwissChamp, hlavně kvůli geocachingu.

Prochaine | 23:29 | Nezařazené | Komentáře