Úterý, 3. února 2009

Zóna placeného stání – Značky (2)



Pokračování článku Zóna placeného stání – Značky.

Vyjádření MČ Praha 7

Dobrý den, pane Procházko, „Zásady pro dopravní značení“ jsou doporučující a v Praze téměř nerealizovatelné. Kdybychom dodrželi tyto zásady, měli bychom o několik parkovacích míst v každé ulici méně, proto byla po dohodě s policií zvolena tato varianta a je to tak případ od případu. kde to lze, zásady dodržujeme. Hezký den Milena Vitásková (vedoucí odboru dopravy MČ Praha 7)

Super. Zásady jsou doporučující a v Praze téměř nerealizovatelné. Když jsem posledně dopravnímu policistovi vysvětloval překročení rychlosti tím, že jsem přizpůsobil rychlost vozidla stavu a povaze vozovky, tak se na mě moc hezky nekoukal. Pochybuji, že bude magistrát podobně shovívavý, až budu vysvětlovat, že kdybych dodržoval všechny dopravní předpisy, tak bych nikam nedojel a nikde nezaparkoval.

Vyjádření dopravního experta Stanislava Humla

Zásady vydané CDV jsou doporučující a drtivá většina obcí podle nich značení staví. Pokud jsou někde vidět abnormality (a není jich málo) je to i chyba absence státního dozoru.

Jsme tam, kde jsme byli. Není to závazné, pouze doporučující. Prostě zbytečně vyhozené prachy za něco (a tím myslím vytvoření tech zásad), co nikdo nedodržuje a co je každému pouze k smíchu.

Prochaine | 11:47 | Auta | Komentáře