Sobota, 28. července 2007

Delvita a jednorázové tašky mizí



První Delvita je přeměněna na Billu (Praha – Karlovo náměstí) a následuje i další drobné překvapení pro zákazníky – konec rozdávání igelitek na nákupy. Pokud si v něčem budete chtít nákup odnést, tak si musíte přinést igelitku vlastní, nebo si (kvalitní) tašku koupit – podobně, jako se to dělá v Reichu.

Součástí viditelných změn tváře nejen rekonstruovaných prodejen bude i zvýšený důraz na ochranu životního prostředí včetně odbourání bezplatné distribuce jednorázových plastových tašek na nákup. Namísto nich budou mít zákazníci k dispozici pevnější recyklovatelné plastové tašky určené k vícenásobnému použití, které budou v prodeji a také ekologičtější tašky z pevného papíru. Plastové tašky Delvita budou i v dosud nerekonstruovaných prodejnách zákazníkům k dispozici pouze do vyčerpání zásob. „Jde o první, zpočátku možná méně populární, viditelnou změnu na bývalých prodejnách Delvita. Z dlouhodobého pohledu, myslím, vstřícný postoj k prostředí, v němž žijeme, oceníme všichni,“ vysvětluje Szczypka.

Z tiskové zprávy Otevřena první rekonstruovaná prodejna Billa – Karlovo Náměstí

Byl bych hodně opatrný u slova bezplatná, protože věřím, že náklady na tašky a další obalový materiál mají moc dobře započtené v celkovém obratu, ale jinak je to věc poměrně pozitivní a bylo jen otázkou času, kdy k tomu dojde a také kdy se k tomuto odhodlají i další řetězce. Osobně jsem se tyto tašky snažil používat vícekrát – minimálně na odpad…

Na druhou stranu jistě existují činnosti, které životní prostředí zatěžují mnohonásobně více a nic se neděje.

Prochaine | 14:30 | Služby | Komentáře