Úterý, 5. července 2005

Výběr mobilního připojení



Nepravidělně jezdím během roku na Šumavu, kde obvykle trávím prodloužený víkend a možnosti připojení k Internetu zde nejsou v podstatě žádné. Protože zde občas potřebuji vyřídit pár mailů a případně projít nějaké stránky, používám základní GPRS připojení u Oskara – asi 0,05 Kč za 1 kB (bez DPH). Při přenesení 10 MB dat (což není žádná míra), to znamená 500 Kč. Trošku drahá sranda.

Na druhou stranu platit si nějaký datový paušál je pro mě zbytečné, když nikdy dopředu nevím kdy tuto službu využiji a určitě se nadá říct, že každý měsíc.

Pokud připojuji PDA k Internetu v terénu, tak mi tento základní paušál obvykle stačí, neboť se vždy jedná jen o pár desítek kB.

Když jsem zde byl v prosinci, tak jsem měl 25ti korunovou GO sadu, kterou jsem nabil 1000 Kč kreditem a ten se mi zdvojnásobil, takže jsem měl za měsíční GPRS paušál za nějakých (tuším) 400 Kč. Sice mi ještě jedna tato malá GO sada zbyla, ale předplatit si měsíční GPRS paušál kvůli čtyřem dnům mi příjde zbytečné.

Doma platím méně než 800 Kč za 1 Mbps linku s limitem 10 GB, ale o víkendu zaplatím 500 Kč za 10 MB… Neuvěřitelné!

Píši ze Šumavy, kde trávím prodloužený víkend. Před hodinkou mi přišla SMS, že jsem překročil svůj FlexiLimit. Stalo se mi to podruhé. Poprve minulý měsíc…

Prochaine | 20:08 | Nezařazené | Komentáře