Pátek, 1. července 2005

Letiště pro blbce



Když sestra odlétala na dovolenou, nabídl jsem se, že ji odvezu na letiště. Když se včera vracela, musel jsem blbnout, abych se vyhnul placení nekřesťansky drahého parkování před letištní halou.

Sestra měla přiletět ve 20.20, naštěstí jsem už dopředu věděl, že bude mít zpoždění. Kolem 21.30 jsem proto přijel na letiště do zóny krátkodobého stání. Tam se smí stát 10 minut zdarma, pak je to 100 Kč (za každou započatou hodinu nebo půlhodinu – teď nevím). Opustil jsem auto, odběhl do příletové haly a zjistil, že letadlo přiletí ve 21.44. Vrátil se, abych dodržel 10minutový limit a opustil areál letiště.

Na čerpací stanici Shell, která stojí mezi areálem letiště a silnicí číslo 7 jsem čekal, až se sestra ozve. První zpráva s textem „Právě jsme přistáli.“ mi přišla ve 21.50. Kolem 22.30 mi volala, že už mají zavazadla a jdou ven. Teprve potom jsem se opět mohl zajet do zóny krátkodobého stání, tam je vyzvednout a odvézt domů.

Nevadí mi platit za parkovné, pokud odlétám a nechávám na letišti auto, ale platit 50 Kč – 200 Kč za hodinu, když jedu vyzvednout příbuzné na letiště a dopředu ani nevím, kdy přiletí, mě trošku zaráží. Vím, že se čas příletu dá zjistit na ČSL, případně telefonicky, ale už jsem byl mimo Internet.

Prochaine | 12:22 | Nezařazené | Komentáře