Čtvrtek, 7. dubna 2005

Únavné restarty



Domníval jsem se, že Windows XP, které nyní používám na současném notebooku, už mají vyřešený problém neustálých restartů z dob Windows 95 a 98. Bohužel se zdá, že tomu tak není.

Včera mě systém Windows nejdříve zdvořile požáda, abych si laskavě nainstaloval nějakou novou záplatu. Udělal jsem tak a od té doby mi každých zhruba 15 minut ukazoval následující zprávu a žádal o provedení restartu. (To ještě nic není oproti tomu, co jsem viděl u jiného počítače, kde se začal odpočítávat čas 5 minut a po něm se systém nekompromisně restartoval. Jen podotknu, že se jednalo o počítač, který sloužil v podstatě jako server.)

Windows XP – Požadavek na restart systému.

Stále opakující žádost mě nakonec obměkčila a přestože jsem měl spoustu práce, požadovaný restart jsem provedl. Ihned spuštění mě systém požádal o provedení další aktualizace a po jejím skončení se celé divadlo znovu opakovalo, takže jsem byl opět přinucen udělat další reboot.

Doufám, že je to na celý duben poslední start systému, protože jinak zásadně používám režim spánku (hibernace), což je mnohem rychlejší a pohodlnější způsob vypínání a zapínaní počítače.

Prochaine | 13:23 | Nezařazené | Komentáře