Čtvrtek, 17. března 2005

Barevná laserová tiskárna skoro zadarmo?



V lednu jsem se přestěhoval do Prahy, ale dosavadní černobílou laserovou tiskárnu jsem prozatím nechal v Černošicích, původně především proto, že v Praze ještě nemám dokončenou pracovnu. Pokud jsem potřeboval něco vytisknout, řešil jsem to buď výletem do Černošic, nebo využitím tiskárny některého z místních kamarádů. Pořizovat si za 1400 Kč nějakou inkoustovku se mi moc nechtělo.

hp color laserjet 2550L

Minulý rok jsem zákazníkům dodal hned několik barevných laserovek Hewlett-Packard, takže jsem měl dobrou příležitost se s jejich tiskárnami blíže seznámit. V lednu dost nečekaně padla velkoobchodní cena tiskárny hp color laserjet 2550L pod 9000 Kč a tím bylo rozhodnuto.

Základní model 2550L bohužel nemá tiskový server a spodní zásobník papíru (jen ruční podavač na 125 listů). Spodní zásobník se v případě potřeby dá dokoupit za asi 3500 Kč a vestavěný tiskový server jsem nahradil externím, který jsem někde vyštrachal.

Oproti dražším modelům je tato tiskárna vybavena čtyřprůchodovou technologií tisku, takže černobíle lze tisknout rychlostí 19 stran za minutu, barevně jen 4 strany za minutu. Poznamenám, že otačením carouselu (ve kterém jsou umístěny tonery) vzniká poněkud vyšší hluk, který není u laserových tiskáren úplně běžný, ale je to daň za nižší cenu a kompaktní velikost.

V ceně tiskárny jsou pochopitelně všechny potřebné tonery (bohužel s nižší kapacitou náplní) a také zobrazovací válec (imaging drum). Velkoobchodní cena tohoto spotřebního materiálu dělá něco přes 9 000 Kč, takže tiskárnu máte vlastně zadarmo :-) .

Prochaine | 11:41 | Nezařazené | Komentáře