Středa, 5. května 2004

Tak jsem byl na hokeji (2): GER-SUI



Rozhodl jsem se (s přítelkyní), že vyrazíme společně na hokej a zkusíme využít veksláků k nákupu vstupenek. Po zkušenosti popsané ve spotu Tak jsem byl na hokeji! jsem tušil jak na to.

Kolem čtvrt na čtyři (hodinu před zápasem) jsme vystoupili na Českomoravské z metra a začali oblížet situaci. Trošku jsem se polekal, protože jsem čekal nájezdy velksálků a bylo jich tam přitom jen pár. Nabídka 1100 Kč za dva lístky mě nechala chladným. Do začátku bylo dost času.

Veksl

Klidnou chůzí jsme dorazili až k pokladně Sazka Arény, kde byli vstupenky ještě v prodeji. Před pokladnou nabízeli vstupenky další chlapci. Jeden začal na 1100 Kč. Povídám, že dám za dva lístky maximálně pětset. Snížil cenu na 1000 Kč, pak na 700 Kč. Opakoval jsem nabídku a dal najevo, že v opačném případě mě nezajímá. Souhlasil s cenou 500 Kč za dvě vstupenky (Nominální cena byla 1100 Kč!). Trošku jsem znejistěl, protože se jednalo o typ lítků vytištěných v terminálech Sazky, kde se dá očekávat nepravost.

Nákup, kontrola a vstup

Risknul jsem nákup a doufal, že se nám povede lístky použít je vstupu. Vzhledem k malému počtu lidí byla prohlídka poněkud důkladnější, naštěstí slečnu kontrolovala žena. Navíc jsem byl celkem líný vyndavat klíče, peníze apod., takže jsem prošel bezpečnostím rámem a čekal jestli bude ochranka něco po mě chtít. Nechtěl nic, takže jsem mohl v klidu dovnitř. Pak už jen zbývalo použít vstupenku u turniketu a – chvilka napětí – zadařilo se!

Až uvnitř jsme zjistili, že sektor 105 (roh kluziště) a řada 2 znamená místa přímo u mantinelu. (Řada 1 se pro hokej nepoužívá a byla složena v podlaze pod našima nohama.)

Puk

Báječně jsme si užili duel Německo-Švýcarsko, kde bylo přítomno 8556 diváků. Navíc se mi podařilo ve třetí třetině zachytit puk padající ze sítě a hned jsme se stali v televizi hvězdami utkání. Takže máme i hmotnou památku!

Prochaine | 01:05 | Nezařazené | Komentáře