Pondělí, 3. května 2004

Tak jsem byl na hokeji!



Jak jsem se již pochlubil včera (Jdu na hokej! CZE-SUI), šel jsem na osmifinálový zápas ČR na MS 2004 v Praze, v nově otevřené Sazka Aréně.

Prodej vstupenek

Nechápu, proč nemůže prodej vstupenek probíhat přes Internet a proč bylo nutné prodávat v předprodeji vstupenky po balíčkách? Dostalo se tak mezi lidi tisíce vstupenek, o které nebyl žádný zájem. Například osmifinálový balíček ze včerejška, hrálo se SUI-CZE (16.15) a GER-CAN (20.15). Jak zvládnout dva zápasy za sebou?

Vstup do haly

Na vstupence je poznačeno, že se divák má dostavit k hale přibližně s dvouhodinovým předstihem. Jenomže to ještě hodinu hrála Francie s Ukrajinou. Do areálu, kde stojí hala začali pouštět až po půl hodině a další hodinu trvalo, než člověk vystál frontu před bezpečnostní prohlídkou. A nutno poznamenat, že prohlídka byla skutečně důkladná. Prošacování, kontrola pouzer na brýle (jestli tam člověk nemá schovanou tatranku?), dokonce se mi podíval i pod čepici. A vrcholem bylo, že i dívky a ženy (důkladně) kontroloval muž!

V hale

Uvnitř už jde vše bez problému. Prošel jsem si pár stánků se suvenýry, vyjel eskalátorem do 4. patra, koupil si za 35 Kč 0,4l Staropramenu, zkouknul ceny občerstvení (od 50 Kč za párek v rohlíku) a šel se usadit.

Dokonale mě dostal výhled a hlavně velikost kostky (Jumbotron). Čekal jsem všchno, někteří mi doporučovali dalekohled (který je zakázáno vnášet do haly!), vzal jsem si pro jistotu brýle, ale nebylo to vůbec potřeba. Myslím, že výhled bude ze všch míst haly dostatečný!

Překvapila mě i skvělá atmosféra 17.100 diváků. Skvělé fandění, mexické vlny a hlavně neuvěřitelná zábava po celé 3 hodiny!

Už dlouho jsem nebyl na hokeji, takže jsem se trošku bál, že mi bude chybět komentování, které znám z televize, ale nakonec jsem si toho ani nevšiml.

Veksláci se vstupenkama

Po zápasa jsem byl už notně unavený, takže jsem se rozhodl, že vstupenku na následující zápas (od 20.15) zkusím udat. A protože se vstupenky v předprodeji prodávaly po balíčkách, tak venku před stanicí metra byl celkem nával a odhadem několik desítek lidí nabízející vstupenky. Někteří dokonce nabízeli krabičku zápalek za 1500 Kč a k tomu zdarma vstupenku na hokej. Přibližně hodinu před zápasem byla cena vstupenky na 600 Kč. Po půlhodině šla cena na 500 Kč, později na 300 Kč a ve 20.15 na 200 Kč. A to na hodně slušná místa a klidně i několik lístků vedle sebe. Já jsem se nakonec zbavil vstupenky na poslední chvíli za stovku.

Jinak na Internetu není problém najít nabídku vstupenek na dnešní duel CZE-CAN za 5000 Kč, někdy i víc. Stačí trošku hledat. Rád bych šel, ale za takové peníze mi to opravdu nestoji! (Anebo nechci podporovat veksláky!)

Prochaine | 12:03 | Nezařazené | Komentáře