Pátek, 6. července 2007

Internet na chatě



Když už člověk vyrazí na víkend z Prahy, tak se někdy může hodit mít možnost připojit se k internetu. Není to životně důležité, ale GPRS je dobré tak maximálně na stahování emailových hlaviček do mobilu, případně na brouzdání přes Operu Mini.

Blízko místa, kam o víkendech jezdíme (s přáteli) na chatu je naštěstí možnost připojení k místnímu poskytovateli zapojenému do sítě WIA a ten nabízí (mimo jiné) možnost připojení přes WIFI. Město je asi 2 km daleko, takže jsme použili směrovou 16db Yagi s 5m kabelem, k tomu router WA-2204C s klientským módem a nakonec osvědčený Belkin Wireless G Router pro pokrytí chaty a zahrady.

Anténa je umístěna nad horním oknem.

A nejzajímavější na internetu od WIA je tarif – pro nás absolutně nejvýhodnější je 1536/384 kbps na 24 hodin za 50 Kč. To je kilo za víkend a platí se, jen když internet právě potřebujeme. Obvykle se na chatě sejdou 3–4 notebooky, tentokrát o prodlouženém víkendu tady máme tři notebooky, jeden stolní počítač s 24″ monitorem (Dell 2407WFP – jak jinak), dva volanty (Logitech MOMO Racing Force) a tři externí disky s gigabajty filmů a seriálů.

Myslím, že na chatu dobrý…

Prochaine | 15:51 | Internet | Komentáře