Pátek, 17. června 2005

eBanka překvapuje



Už před měsícem jsem si při práci se svým firemním účtem u eBanky všiml zajímavé novinky. Na základě historie účtu u eBanky jsem dostal nabídku úvěrového produktu – tentokrát již podruhé.

Zajímavé na tom je například to, že mě nikdy ani nenapadlo, že bych jako „drobný“ podnikatel měl šanci vůbec nějaký úvěr dostat. Nabídka sice není šitá na míru – výše konkrétního úveru mi třeba nemusí vyhovovat, ale zjisíte, že máte šanci vůbec nějaký úvěr získat, víte kolik měsíců budete splácet a kolik činí jedna splátka. Nejdůležitější výhodou je, že v případě takto nabídnutého produktu vyžadují pouze dva doklady totožnosti. Žádné obíhání úřadů kvůli doložení bezdlužnosti. Žádné hledání starších daňových přiznání.

Když jsem před rokem vstoupil do České spořitelny a se svým optimalizovaným daňovým přiznáním žádal o kreditní kartu, bylo mi jasně naznačeno, že u nich nemám šanci dostat ani sklenici vody. Naštěstí mi eBanka před lety nabídla slušný kontokorent na soukromém účtu a potvrzení příjmů (daňové přiznání) jsem dodávat nemusel. Zdá se, že eBanka dává více přednost realitě skutečných peněz, než papíru s hromadou čísel.

Prochaine | 09:58 | Nezařazené | Komentáře