Středa, 8. června 2005

Jak jsem na tom s poplatky za TV (2)



Jsem si jistý, že žádný dluh za koncesionářské poplatky nemám a žádný dopis jsem také zatím nedostal, ale podle některých reakcí jsem dospěl k názoru, že tyto dopisy jsou posílány postupně podle abecedy a tak jsem se chtěl o své bezdlužnosti vůči České Televizi přesvědčit.

Jak jsem uspěl při kontrole své platební morálky na webu Televizní poplatek jste si mohli přečíst ve spotu Jak jsem na tom s poplatky za TV.

Před třemi týdny, 17. května jsem poslal na adresu poplatky@czech-tv.cz poslal požadavek na sdělení výše dluhu za koncesionářské poplatky. V mailu jsem uvedl jak variabilní symbol, tak i svou adresu.

Teprve v sobotu jsem dostal odpověď:

Vážený poplatníku,

Na základě Vašeho e-mailu adresovaného České Televizi, nebo společnosti BSP Lawyer Partners a.s., Vám sdělujeme následující informace.

Pokud byl Váš e-mail adresován přímo České Televizi, rádi bychom Vás upozornili, že v rámci postoupení pohledávek společnosti BSP Lawyer Partners a.s., vyřizuje tato společnost veškerou komunikaci s poplatníky obeslanými oznámením o postoupení pohledávek ze dne 9.5. 2005 a současně všechny úkony vyplývající z práv a povinností věřitele.

Touto odpovědí reagujeme na následující možné skutečnosti:

1. V případě, že žádáte o specifikaci dlužného období, bude Váš požadavek vyřízen pouze po zadání Vašeho desetimístného variabilního symbolu do předmětu e-mailu. Bez tohoto zadání nejsme schopni Vaší žádosti vyhovět.
2. V případě, že jste právním nástupcem poplatníka a informujete nás o jeho úmrtí, oznamujeme Vám, že Vaší informaci ověříme, a v případě, že je pravdivá, ustoupíme od dalšího vymáhání pohledávky. Zároveň Vám doporučujeme odhlásit poplatníka z evidence přijímačů na místně příslušné provozovně pošty. Dále upozorňujeme na povinnost poplatníka oznámit místně příslušné provozovně pošty další změny související s evidencí přijímačů, tedy příhlášení nového poplatníka.
3. V případě, že jste nám v příloze e-mailu zaslali doklady stvrzující , že nedlužíte za námi upomínané dlužné období (viz přiložený detail dluhu), byly tyto doklady postoupeny k dalšímu zpracování. Po zpracování bude stav Vašeho dluhu (resp. jeho celkové úhrady) možno ověřit na internetových stránkách www.bsp-dluhyct.cz. (po zadání požadovaných identifikačních údajů). Tyto doklady zašlete nejpozději do 15.6. 2005 po tomto datu budou všechny neuhrazené pohledávky posunuty k dalšímu zpracování.
4. V případě, že žádáte o možnost splácení Vašeho dluhu po částech, či jeho prominutí, jsme nuceni oznámit, že nastavení vymáhacího procesu společnosti BSP Lawyer Partners a.s. toto neumožňuje. Výjimku tvoří období měsíců srpna a září roku 2002, kdy byla Česká republika zasažena povodněmi. Jestliže se Váš požadavek týká přímo tohoto rozhodného období, tedy měsíců srpna a září roku 2002, zašlete prosím individuální žádost na adresu České televize spolu s dokumenty prokazujícími tuto skutečnost.
5. V případě, že jste nám v příloze e-mailu zaslali dokumenty, které dokládají změnu v evidenci přijímačů poplatníků koncesionářských poplatků, postoupíme tyto doklady k dalšímu zpracování České televizi.

Ing Radek Machačka
obchodní a finanční ředitel
BSP Lawyer Partners a.s.

Výsledek? Mám za to, že jsem ze své strany udělal všechno proto, abych měl vše v pořádku. Trocha snahy ze strany BSP Lawyer Partners, a.s. by také neuškodila.

Prochaine | 11:53 | Nezařazené | Komentáře