Středa, 23. března 2005

Tohle opravdu nemusím



eBanka nabídla dva staro-nové cenové programy, kde klienti mají možnost mít vedení účtu zdarma. Navíc nově výběr z jakéhokoliv bankomatu za 6,90 Kč. Podmínkou je, že musíte mít na účtu kreditní pohyb 15 000 Kč, resp. 30 000 Kč (u podnikatelských účtů jsou částky ještě vyšší).

Dříve jsem se zavedením tohoto cenového programu váhal, protože v podmínkách je stanovené, že se do kreditního pohybu nezapočítavají převody mezi účty stejného majitele a bylo mi tehdy potvrzeno, že to platí i v případě, kdy se peníze posílají z podnikatelského účtu na soukromý, což by znamenalo, že výplata, kterou posílám sám sobě by se do tohoto obratu nezapočítávala.

Když přišla eBanka s novými tarify, kde je i výhodný výběr z bankomatu, zkusil jsem se na infolince poptat na podmínky znovu a tenokrát mi byla sdělena informace opačná, tj. pokud bych si prý posílal peníze z podnikatelského účtu, tak se naopak do kreditního obratu započítají.

Ještě v únoru jsem si zažádal o změnu cenového programu tak, abych od 1. března mohl těchto výhod využívat. A od začátku měsíce začal peníze vesele vybírat z bankomatů, které jsem měl po ruce. Bohužel jsem si pravidla nepřečetl dost jasně a výhodný výběr z bankomatu platí vždy až následující měsíc, kdy splním podmínku s kreditním pohybem. Takže místo výběru za 6,90 mám už od začátku měsíce 2 výběry po 29,90 Kč.

RTFM

V podmínkách te toto skutečně popsáno a je jenom mojí chybou, že jsem si nepřečetl manuál:

→ 23. září provede klient změnu cenového programu na svém účtu na Základ-zdarma nebo Plus-zdarma s platností od října
→ 1. října vstupuje změna cenového programu na Základ-zdarma nebo Plus-zdarma v platnost
→ první výpočet měsíčního kreditního obratu se provede 31. října za období od 30. září do 30. října – sleva na vedení účtu v hlavní měně a přímé bankovnictví bude klientovi poskytnuta v měsíci říjnu a sleva na výběrech z bankomatů v tuzemsku bude klientovi poskytnuta na výběry provedené v měsíci listopadu
→ nový výpočet měsíčního kreditního obratu se provede 30. listopadu za období od 31. října do 29. listopadu – sleva na vedení účtu v hlavní měně a přímé bankovnictví bude klientovi poskytnuta v měsíci listopadu a sleva na výběrech z bankomatů v tuzemsku bude klientovi poskytnuta na výběry provedené v měsíci prosinci

Prochaine | 17:00 | Nezařazené | Komentáře