Pátek, 18. března 2005

Víkend na Moravě



Minulý víkend jsem strávil na Moravě. Bydleli jsme ve velmi příjemném hotelu Zámek Čejkovice a dalo by se říct, že ze sklípku jsme skoro nevylezli :-) . Bohužel počasí ještě nebylo úplně jarní a zámek byl poněkud chladnější, než by bylo člověku úplně příjemné.

V pátek jsme měli zajištěnou degustaci vín přímo v zámecké galerii vín. Dostali jsme postupně 8 vzorků (rozlévaných z lahví). Po večeři následovala další degustace ve sklípku místního vinaře. Tam jsme dostávali jak víno ze sudů, tak z lahví. Celkem asi 20 vzorků, což bylo opravdu moc. Od poloviny už jsem nebyl schopen víno příliš rozeznávat. Navíc nebyl k dispozici sýr ani chléb k zakousnutí, což obvykle bývá. Po posledním vzorku vína jsem odešel, ale podle očitých svědků přišlo na řadu švestkové bílé

V sobotu pak proběhla prohlídka sklepů vinařského družstva Templářské sklepy Čejkovice, kde vyrábí jedno z našich nejlepších vín. I tam po prohlídce následovala degustace. A opět 8 vzorků. A pak ještě možnost nakoupit si vínko za velice příjemné ceny! Já jsem pořídil Veltlínské zelené, Müller Thurgau a Rulandské šedé.

Přikládám pár fotek. Na poslední z nich si můžete všimnout zajímavého transportního systému na víno, které si dovolím nazvat vínovod. Je skleněný a pokud se právě nepoužívá, tak je naplněn čistou vodou.

Teplářské sklepy Teplářské sklepy Teplářské sklepy Teplářské sklepy

Cesta tam a zase zpátky

Jen na okraj uvedu, že cestou na Moravu (ve čtvrtek ráno) jsem se hned za Prahou zasekl na D1 a za dvě hodiny popojel hloupých 5 km. A pochopitelně nikde žádná překážka, krom asi 20ti aut v odstavném pruhu z hromadné nehody, která se stala asi 4 hodiny předtím.

Cestou zpět nás naopak zastihlo celkem slušné sněžení na Vysočině, silničáři naštěstí pracovali. Také jsme potkali pár nehod a jednu policejní hlídku s radarem. Snad si nevšimli loňské známky, kterou jsem měl nalepenou vedle letošní.

Prochaine | 00:05 | Nezařazené | Komentáře