Středa, 2. února 2005

Bydlím – Zkusme to bez drátů



V nové domácnosti si chci založit malou bezdrátovou síť. Rád bych využil vestavěné bezdrátové řešení u notebooku i PDA, navíc bude možnost se s těmito zařízeními pohybovat po celém bytě.

Internet mi poskytuje společnost UPC jako službu chello light a to pomocí kabelového modemu Motorola SURFboard Cable Modem SB5100, ke kterému mohu mít připojené pouze jedno zařízení na zaregistrovanou MAC adresu. Tím pádem není možné jednoduše přímo do tohoto modemu připojit switch, ale je nutné použít třeba router.

Jako nejvhodnější, jsem vybral U.S. Robotics Wireless Turbo Access Point & Router, který umí pracovat v režimu 802.11g (54 Mbit) (s kombatibinlím zařízením až 125 Mbitu). Jen se bojím, že jakmile připojím PDA (802.11b), půjde rychlost dolů. Umí DHCP jak na WAN tak LAN/WLAN straně a má 4 LAN porty (dle potřeby půjde připojit switch). Víc jsem nepotřeboval.

Hravě jsem celé zařízení rozchodil a ihned provedl upgrade firmware. Bohužel jsem zjistil, že není možné sem tam přepínat mezi připojením klienta přes LAN a WLAN. DHCP to bohužel nepobere a musí se vyčkat až se uvolní vypůjčená IP adresa. Ještě to musím vyzkoumat.

Prochaine | 14:44 | Nezařazené | Komentáře