Pátek, 21. ledna 2005

Bydlím – Dveře jsou základ



Po bývalích nájemnících zůstaly vchodové dveře do mého nového bytu v nepoužitelném stavu. Původní bezpečnostní vložka s ochranou proti odvrtání byla odstraněna a po vloupání zůstala poškozená zárubeň a dveře.

Dveře Záruběň

Mezi dveřmi a zárubní byla relativně velká vůle, z chodby do bytu táhlo, z bytu na chodbu bylo vidět světlo. Bylo jasné, že v bytě nebude možné bezpečně přespat, dokud nebudou nové dveře. Bohužel bylo nutné vyměnit i zárubeň, což již vyžaduje určitou odbornost a nemalé peníze.

Přes Internet jsem našel několik firem, které se bezpečnostními dveřmi zabývají a po telefonu jsem si nechal připravit přibližné kalkulace. Ceny dveří a výměny zárubní se u jednotlivých společnostní pohybovali od 25 000 do 30 000 Kč. Podle jednání a především kvality zpracovaní webové prezentace padla volba na společnost ADLO a jejich techniky jsem si pozval 5. ledna na prohlídku a výpočet konečné kalkulace.

Bezpečnostní dveře TEDUO, kování, bezpečnostní zárubeň, včetně demontáže původní, montáže a vylití betonem, práh, přemontáž kukátka, bezpečnostní vložka, protipožární (protihluková) úprava a doprava = 24 650 Kč (včetně 5% DPH).

S jejich nabídkou jsem souhlasil, podepsal závaznou objednávku a zaplatil zálohu. Montáž dveří proběhla včera od 8:00 do 12:30.

Prochaine | 00:44 | Nezařazené | Komentáře