Pátek, 10. prosince 2004

Vychytaná myš



Na výletě v Drážďanech jsem si v jednom obchodním centru všiml zajímavé myšky. Přestože jsem bezdrátovými myšmi donedávna opovrhoval, tato se mi zdála hodně zajímavá a především praktická.

U bezdrátové myši mi vadí nutnost pořizování AA (nebo AAA) baterií a navíc stejně k myši musíte mít příjmač, který je obvykle na s kabelem, je neskladný a zabírá místo na stole. Pro přenášení s notebookem je to nakonec stejně praktické, jako obyčejná myš, u které si zkrátíte ocásek (drátkem svážete).

Takto vypadá moje nová přenášecí myška Microsoft Wireless Notebook Optical Mouse (kterou jsem si nakonec pořídil v Praze až s novým notebookem, protože předpoklám častější cestování):

Horní pohled Spodní pohled ve složeném stavu Spodní pohled v rozloženém stavu

Myslím, že princip schování příjmače pod myš je z obrázků jasně vidět a nepotřebuje komentář. Ve složeném stavu je navíc vtipně odpojeno napájení. Ovládací software Microsoft IntelliMouse navíc ukazuje stav baterie a sílu signálu.

Pro běžnou práci mi asi nebude (zatím) vyhovovat, protože je opravdu hodně malá, ale schovám si ji do brašny pro práci mimo domov.

Prochaine | 13:25 | Nezařazené | Komentáře