Pátek, 26. listopadu 2004

Wifi restaurace 2



Před týdnem jsem básnil o holešovické restauraci, kde je možné se zdarma připojit k internetu přes wifi (spot Wifi restaurace).

Aktuální seznam míst, kde je možné se připojit přes wifi prezentuje Lupa na adrese wifi.lupa.cz, kde bohužel zjistíte, že ze stovek přístupových bodů jich je jen několi zdarma.

Pochopil bych za placení venkovních AP, které uživatelé používají stabilní, jako hlavní a případně jediné připojení k internetu. Ale u čerpacích stanic a v restauracích bych to spíše považoval za přidanou hodnotu, kvuli které se budu jako zákazník rád vracet.

Čerpací stanice Shell i „restaurace“ KFC nabízí wifi přes Český Telecom. Cena je 2 Kč za započaté 3 minuty.

Nechápu – neříkám tím, že 40 Kč za hodinu je přemrštěná cena. Jen si myslím, že toto není dobrý obchodní model – snaha vydělat zabíjí dobrý nápad. Dalším zádrhelem může být velké množství různých providerů a nikdy dopředu vlastně nemusíte vědět, kde se vlastně budete chtít připojit.

Mimochodem, v Metropoli Zličín je možné se připojit zdarma, AP je umístěno v patře u restaurací, před vstupem do kina. Bohužel se mi připojení přes PDA nepodařilo. Ještě to zkusím.

Prochaine | 17:56 | Nezařazené | Komentáře