Pátek, 8. října 2004

Nád.her.ný del.icio.us



Jako jsem se snažil odkládat založení blogu (Proč?), stejně jsem odkládal založení vlastních sociálních záložek (social bookmarks) na del.icio.us.

Podrobnosti o del.icio.us si můžete přečíst například v Pavlově zápisníku, článek Delikátní odkazy (del.icio.us).

Koncept del.icio.us se mi opravdu líbí, myslím, že to je jedna z věcí, které jsou natolik jednoduché a efektní, že mě až překvapuje, že projekt vznikl až tak pozdě. Ale s oblibou weblogů, kde se lidé svěřují se spoustou věcí a jsou mnohem více otevření, je sdílení zajímavých odkazů mnohem jednodušší.

Mě se líbí ta myšlenka a nápad. Nepamatuji se, že by správa záložek (oblíbených, bookmarků) byla někdy tak jednoduchá. V první řadě sdílení záložek s ostatními je bezpochyby revoluční. Když už si někdo něco založí, tak by to mohlo být důležité, nebo alespoň zajímavé i když to nemusí být pravidlem. Procházet si cizí záložky zavání trošku špehováním a i proto není od věci dávat si pozor, co vlastně zakládáme. Ukládat si například http://login:heslo@example.com rozhodně není dobrý nápad.

Za další oceňuji dělení dle klíčových slov. Všiml jsem si, že klíčová slova umí používat i FireFox, ale do dnes nevím, jak vlastně fungují. Vlastní RSS kanál a pohodlné přidávání je jen třešničkou na dortu!

Ihned jsem si nainstaloval příjemné rozšíření del.icio.us pro Mozillu/Firefox.

Prochaine | 11:15 | Nezařazené | Komentáře