Pátek, 12. března 2004

ADSL za Prahou?



O možnosti alternativního připojení k Internetu jsem se zajímal někdy od poloviny roku 2002, kdy jsem začal počítat s tím, že budu pracovat doma.

Prvním pokusem bylo obousměrné satelitní připojení od Contactelu, které by stálo kolem 6.000 Kč měsíčně. Nutno podotknout, že tehdy jsem o tom vážně uvažoval.

ADSL se zdálo, jako zajímavá alternativa. Ale v první řadě Český Telecom ADSL pěkně pohnojil. Ve druhé řadě v Černošicích možnost připojení přes ADSL stále nebyla.

Pak přišlo CZFree.net, konkrétně aktivita kolem SouthPragueNet a s tím i možnost připojení, konkrétně v lednu 2003 a následně v prosinci 2003 jsem si nechal zrušit telefonní linku, která byla určena pro připojení k Internetu.

Minulý týden mi přišel mail, že na čísle, které je již přes dva měsíce zrušené, půjde od dubna zřídit ADSL. Skvělá zpráva. Kdyby to šlo již před dvěmi lety, tak neváhám ani minutku. V dnešní situaci je držení telefonní stanice (181 Kč měsíčně) a ADSL (GTS 512 bezlimit za 945 Kč měsíčně) trošku luxusní záležitost, když nyní platím kolem 400 Kč měsíčně za rychlé připojení bez limitu přenosu dat.

Prochaine | 09:49 | Nezařazené | Komentáře