Pátek, 23. listopadu 2007

SMS jízdenka



Přestože nemám Dopravní podnik hlavního města Prahy příliš v lásce, dnes mě dokonale překvapil – zavedení SMS jízdenek je přesně to, co člověka jezdícího denně po Praze autem alespoň trochu motivuje, aby (alespoň v létě) nechal auto zaparkované na ulici a vstoupil do tramvaje, nebo lépe do (mého oblíbeného) metra! Dalším překvapením bylo, že jízdenka stojí stejně, jako v trafice nebo v automatu. Neexistenci nepřestupní jízdenky jsem ochoten omluvit – za takovou službu si rád připlatím.

Právě nutnost mít při nečekaných cestách vždy po ruce jízdenku, nebo alespoň odpočítané drobné a doufat, že automaty na jízdenky jsou alespoň přibližně tam, kde se dají očekávat, je něco co dokáže od jakékoliv jízdy dokonale odradit. Neznamená to, že od zítra jezdím sockou, ale věřím, že budete mít větší šanci mě potkat na místech, o kterých jsem dodnes slýchal jen z vyprávění.

SMS ve tvaru DPT na číslo 902 06 20 (za 20 Kč), od nového roku na číslo 902 06 26 (za 26 Kč). Vše mám již poznamenáno v mobilu a už se těším na první využití!

Prochaine | 01:58 | Služby | Komentáře