Pondělí, 27. dubna 2009

Populismus strany Věci Veřejné



Přiznám se na rovinu – strana Věci Veřejné mi byla už delší dobu poměrně sympatická. Přestože by ode mě nikdy nezískala jediný hlas ve volbách s poměrným zastoupením (například volby do poslanecké sněmovny), je docela možné, že bych jejího (zajímavého) kandidáta podporoval ve většinových volbách (například volby do senátu) – obecně mám totiž problém s malými stranami a přestože je jejich smysl v demokratické společnosti neoddiskutovatelný, tak vidím jejich přínos především na komunální úrovni.

Čím si to u mě ovšem Věci Veřejné rozhodili, byl několika stránkový plátek s názvem strany na titulu a textem „duben 2009“. Lest jsem začal tušit u poznámky, že do eurovoleb zbývá 57 dní. Zdá se, že se tato strana snížila k tomu nejhoršímu – podlézání voličům těsně před volbami! Nepamatuji si, že bych za posledních 8 let dostal od nich do schránky nějaký podobný plátek – ale teď, najednou, jak se blíží volby, tak se mohou strhat – a samozřejmě ihned 6. června na vás zapomenou! Letos sice jen do podzimu, kdy budou pravděpodobně volby do poslanecké sněmovny..

A korunu tomu samozřejmě dalo pokračování ze dneška, kdy jsem ve schránce našel další číslo, tentokrát „duben 2009 / 2“. Ne, debila za sebe dělat nenechám a můj hlas prostě nedostanete!

Která další strana má v plánu se u mě znemožnit?

Prochaine | 22:43 | Politika | Komentáře