Pondělí, 12. května 2008

Výběr auta



Přestože k tomu titulek nabádá, nebudu hovořit o výběru nového vozu, ale o tom, jak mi dnes v noci neznámý zloděj auto vybral – abych byl přesný, rozbil boční okno a přes houkající alarm sáhl do loketní opěrky ukrývající úložný prostor a sebral starší navigaci TomTom One a nějaké kabely – patrně nabíječku na TomTom a nabíječku na iPod touch, kterou jsem si dal do auta teprve v pátek.

Myslel jsem, že k tomu něco napíšu, ale budu tentokrát mlčet.

Mě na tom ani tak neštve ztráta – to je má hloupost a tak nějak jsem počítal, že to jednou musí přijít. Škodu zaplatí pojišťovna a spoluúčast mám tisíc korun. Štve mě, že kvůli pěti stovkám na fet (nebo já nevím na co) udělá dotyčný škodu za 20 tisíc. Ale je fakt, že dneska se vraždí i pro stokoruny. Když jsem v prosinci přišel o Thule, tak mě nejvíc mrzelo, že zloděj sice za ně dostane pár stovek, ale já si je musím jít koupit za 4 tisíce – jak jednoduše se generují nové peníze a jak lehce se jinde peníze ztrácí. Kdyby to hovado přišlo a řeklo si o těch pár stovek, tak mě to vyjde levněji.

Přemýšlel jsem teď o víkendu, že bych si opět do Prahy rád přivezl kola, která jsem v lednu na začátku rekonstrukce odvezl k rodičům, ale nějak na ně teď není v bytě místo a že bych si je dal na balkon a zamkl je tam a kamarád přišel s myšlenkou, že když už by se mi tam nějaký zloděj pro ta kola vyšplhal, tak by si je za tu námahu snad i zasloužil…

Prochaine | 23:02 | Auta | Komentáře