Čtvrtek, 28. června 2007

Samochladící sud



Staropramen přichází na léto s opravdu zajímavým nápadem. Když jsem to v Tescu zahlédl poprvé. tak jsem jen kroutil hlavou a říkal si, kdo by dal za 20litrovej sud osm stovek, navíc ještě pátnáctset jako zálohu. Teprve v týdnu jsem zjistil, že se jedná o samochladící sud, které během hodiny vychladí celý obsah na 5 stupňů a vydrží pak 12 hodin a možná i déle.

Pro party lidí, které nemají jinou možnost je to super záležitost. Pivko sice 2× dražší než ze skla, ale chuť bude (předpokládám) někde jinde.

Jak to děláme my?

Pokud někam jezdíme v malém počtu, obvykle s sebou vozíme lahváče (buď v base nebo jsou praktické krabice po deseti), výjimečně plechovky (osobně jsem spíše proti – jsou drahé a toho odpadu). Pokud je nás více, tak vítězí točené pivo z klasického KEG sudu, dříve točené pomocí párty pípy, ale v poslední době si půjčujeme klasickou pípou s kompresorem a s chlazením (díky laskavosti našeho pivního dodavatele) a pokud se snad točí někde v parku, tak se použije benzínový agregát. Kde se to jen zastaví?

Na příští (prodloužený) víkend už mám naštěstí pípu s chlazením zamluvenou…

Prochaine | 19:28 | Jídlo a pití | Komentáře