Středa, 28. března 2007

Bydlím – Nová okna



O výměně starých panelákových oken za nová plastová jsem začal uvažovat již dávno, ale mnohem víc mě pálila rekonstrukce jádra. K té jsem se sice ještě nedostal (krom zajištění dokumentace, oběhání výpisů z katastru, žádosti u výboru vlastníků, vyřízení stavebního povolení a získání dvou kalkulací). Předloni na jaře dělali nová okna sestře – protože nedostala volno, musel jsem jí tam asistovat a hlídat.

Loni v létě jsem si nechal udělat na nová okna hrubou kalkulaci od společnosti Vekra a v říjnu požádal o přesné zaměření a finální rozpočet. Firmu Vekra jsem si vybral proto, že jejich okna mají rodiče na rodinném domě v Černošicích. Druhou kalkulaci jsem si chtěl nechat udělat od AQ okna, od kterých je má sestra. Bohužel ti mi odmítli kalkulaci udělat, neboť ve stejnou dobu byla firma ve výběrovém řízení na dodávku oken pro celý dům – nechápu. Protože však nabídka od Vekry byla přijatelná, nebyl již důvod hledat dál.

Společenství vlastníků (tedy i já) v domě kde bydlím chtělo na konci roku odsouhlasit revitalizaci (něco jako rekonstrukci) domu, především jeho zateplení jehož součástí měla být i výměna všech oken (včetně bytů). Hlasování, která na podzim probíhala spíše hovořila o tom, že se nic takového konat nebude. V té době jsem měl již připravenou nabídku a abych stihl využít zimní slevu musel jsem jednat. Okna jsem tedy na začátku prosince objednal (podepsal smlouvu a zaplatil zálohu)

Několik dní poté byla na schůzi společenství vlastníků revitalizace nakonec odsouhlasena. Pro mě to znamenalo jedno – já si svá okna zaplatím, zatímco ostatní je získají zdarma. Na začátku února byla nakonec okna během dvou dnů nainstalována a ostatním je v domě začali montovat o týden později.

Před a po…

Prochaine | 19:11 | Bydlení | Komentáře