Čtvrtek, 11. října 2007

Paradox pražské dopravy (8)



Paradox osmý

Navigace lže.

Po hodinovém popojíždění pražskými ulicemi konečně najedete na Jižní spojku a řeknete si, že teď na to můžete klidně trošku šlápnout (v mezích rychlostních limitů) a za chvíli jste tam, kde potřebujete. Na navigaci si nastavíte cíl (v mém případě Černošice) a displej hlásí optimistický údaj 19 minut.

Když se ale trochu rozhlédnete, je vám najednou jasné, že tohle chvilku potrvá. Trvalo to nakonec o hodinu déle, než slibovaných 19 minut a to jen proto, že 2 řidiči se na Barrandovském mostě snaží vzájemným ťukancem zjistit, jaký je postih, pokud budou dvě hodiny brzdit dopravu v celé Praze. Ubohé, ale typické. Ještě že magistrát utrácí desítky milionů za značky omezující rychlost a radary, které tuto rychlost kontrolují – přitom stačí udržovat na všech hlavních tazích permanentní zúžení, odstavená vozidla či vyšetřování fingovaných nehod.

Jinak o navigaci TomTom One chci napsat už asi rok, co jí používám. Od té doby jsem s ní najezdil desítky tisíc km po celé Evropě a trvám na tom, že lepší navigaci nenajdete. Před pár měsíci jsem provedl upgrade na TomTom One XL, která má své výhody i nevýhody. No snad si na článek najdu pár minut čas a vše popíšu.

Prochaine | 15:48 | Auta, GPS | Komentáře