Středa, 8. října 2008

Nefungující USB zařízení po probuzení z režimu spánku



Asi před měsícem mě začala na počítači trápit jedna nehezká nepěkná věc. Když jsem spící (stand-by) notebook vrátil zpátky do dokovací stanice, tak přestaly fungovat některé USB porty a psalo to:

Ovladač zařízení pro tento hardware nelze zavést, protože je v paměti stále předchozí instance daného ovladače. (Kód 38)
Code 38: Windows cannot load the device driver for this hardware because a previous instance of the device driver is still in memory.

Abych byl přesný – přestaly fungovat USB zařízení, která byla zapojena a vyjmutím z doku se odpojila, což v mém případě znamenalo klávesnici, myš, čtečku paměťových karet v monitoru apod. Ostatní zařízení fungovala dál.

Následoval tvrdý restart a následně vše fungovalo, jak mělo. Pokud jsem opět náhodou nevyjmul počítač z doku a následně ho tam nevrátil. Vždycky jsem tak půl hodiny vydržel procházet Google a hledat nějaké řešení a poté to vždy vzdal. Minulý týden jsem konečně našel, co jsem hledal a překvapivě ne na stránkách Microsoft, ale u Lenovo – Registry patch to improve USB device detection on resume from sleep for Windows Vista – Notebooks.

Na mé konfiguraci (Dell D630, Windows Vista SP1) to funguje.

Prochaine | 22:53 | Hardware, Software | Komentáře