Pondělí, 30. července 2007

Prvních sto a druhých sto



V sobotu jsem měl hned dvě malá stovková výročí.

Prvních sto keší

Před rokem jsem začal využívat svojí turistickou GPS k provozování sportu, kterému se říká Geocaching a spočívá v hledání pokladů podle zeměpisných souřadnic, což je něco co musí nadchnout každého technicky vzdělaného člověka, milovníka map (a nejlépe s kladným vztahem k přírodě). A právě v sobotu jsem našel svojí stou keš!

Profile for prochaine aktuální stav

Začal jsem sice před rokem, ale nejvíce jsem jich našel během posledních 2–3 měsíců, kdy jsem začal jezdívat na kolo na Šumavu a cíle svých výprav si volit právě podle koncentrace keší. Ze Šumavských mě zřejmě nejvíce potrápila jedna poblíž pramene Vltavy, kvůli které jsem k ní jel 3×, než se mi jí podařilo nakonec najít – a to je umístěná asi 6 km od nejbližší civilizace. Ze Šumavy jich mám jen pár, zdaleka nejvíce jsem jich nalezl přímo v Praze.

Druhých sto dolarů na AdSense

Díky službě AdSense si tento blog za půl roku vydělal již druhých 100 dolarů. Není to moc, ale je to alespoň něco. Pokud si pamatujete na služby typu Mr.Linx a měli jste s nimi nějaké zkušenosti, tak uznáte, že toto je výrazná změna kupředu.

Zatímco většina blogujících vysvětluje nasazení AdSense jako způsob, jak zaplatit alespoň hosting a doménu, naopak já nepopírám, že každý dolar vydělaný přes blog je určitým způsobem impuls k dalšímu psaní nových článků. Výdělek to není kdoví jak velký, ale i 50 Kč za článek je příjemné pohlazení.

A vůbec si myslím, že právě Mr.Linx je docela zajímavé téma na jeden článeček. Těch připravených témat o kterých chci něco napsat je v tomto okamžiku 15 a za poslední měsíc jsem nevyřídil ani jedno.

Prochaine | 17:15 | GPS, Internet | Komentáře