Čtvrtek, 4. června 2009

Hledáte své auto na Google Maps?



Možná, že to neděláte, ale spousta přátel má zálibu v tom, že na různých satelitních či leteckých mapách zkoumají okolí svého bydliště či zaměstnání a snaží se najít své zaparkované auto – myslím, že je poměrně zřejmé, proč na mapách nehledají sebe, ale spíše to největší co mají a co nechávají jen tak stát na ulici. Mě se to do nedávna bohužel zatím nepoštěstilo, ale našel své auto na službě NORC, leč ne tak zajímavě, jako se to povedlo Davidu Polesnému, který o tom píše v článku Mám svůj zadek na mapě a vůbec mi to nevadí.

Alespoň jsem sám sebe několikrát zahlédl na webové kameře, například na následujících dvou snímkách kamery, kterou jsme si pořídili za účelem sledování výstavby tunelu Blanka a Městského okruhu – zásadní totiž je, že si stačí pamatovat čas průjezdu a potřebnou fotku pak najít v archivu. A pokud se ptáte k čemu to je dobré, tak samozřejmě k ničemu 🙂

A abych se teď vrátil ke Google Maps. Poslední (aktuální) snímky z Prahy již nejsou satelitní, ale letecké a jsou z 22. nebo 23. září 2007 (kolem poledního) – přesně si to teď nevybavím, ale někde jsem na Mobilmanii četl, jak tento termín i přesný čas vydedukovali a to je bohužel termín, kdy jsem já (se svým autem) v Praze vůbec nebyl a trávil jsem zbytek dovolené na Šumavě. První část dovolené jsem trávil ve slunné Itálii a shodou okolností na místě, kde jsem byl se pro Google Maps fotilo kolem 13. září 2007 a je tak velmi pravděpodobné, že auto na následujícím snímku je skutečné mé:

A před několika týdny jsem v Praze potkal vozidlo Google Street View a pamatuji si také kde, takže možná budu mít na Google Maps konečně i svojí fotku 🙂

Uznávám, že od stránek, které na satelitních či leteckých mapách hledají zajímavé předměty, to má hodně daleko, ale věřte mi, že to dělá hodně lidí – minimálně v mém okolí.

Prochaine | 15:19 | Internet | Komentáře