Úterý, 13. ledna 2009

Kolik vydělal tento blog díky AdSense?



Je fakt, že jsem se během loňského roku nevěnoval blogu tak, jak jsem si původně představoval. Dokonce už mi chodí i emaily s dotazem, zda jsem s blogováním skončil..

Desítky námětů na zajímavý článek mám sice v kapse, ale spousta nápadů bohužel stárne rychleji, než jsem schopen realizovat, což je bohužel poměrně škoda. Dalším důvodem pro nižší produktivitu článků je Twitter, přes který jsem schopen své krátké myšlenky vypouštět nepoměrně jednodušeji, než psaním článků – 140 znaků mě omezuje dostatečně na to, abych byl stručný a jasný. Na druhou stranu mě překvapuje, jak velkou má blog setrvačnost, a i přes četnost blížící se 1 článek za měsíc, sem denně zavítá kolem 200–300 návštěvníků.

A teď k AdSense – pokud máte s tímto typem výdělku své zkušenosti, tak uznáte, že to není, co bývalo. Nebylo problém vydělat si denně kolem 6–7 dolarů i při 1000 zobrazení stránky, tj. „skoro“ 1 cent za 1 zobrazení stránky. Bohužel výdělky šly dolů a důvodem zcela jistě není krize! Spíš to, že čtenáři jsou na AdSense zvyklí a mají vůči němu jistou imunitu.

A jaká jsou tedy výsledná čísla? Za rok 2007 vydělal tento blog (přes AdSense) celkem $464 a v roce 2008 to bylo $765. Celková čísla v korunách jsou trošku podhodnocená, díky nižšímu kurzu USD během letošního léta, ale jinak není důvod k znepokojení. I když musím přiznat, že původní plán byl $1000 pro rok 2008, což se mi bohužel nepodařilo.

Vzhůru do roku 2009!

Prochaine | 21:00 | Blog | Komentáře