Úterý, 4. září 2007

Plaťte jen když se nám chce



Začíná mě štvát, když se za některé služby vybírá, jen když se to provozovateli právě hodí. Například parkování na Kvildě (na Šumavě). Přijel jsem tam v únoru, parkoviště bylo plné aut (pro další museli otevřít ohradu kousek dál) a za parkování chtějí zaplatit – fajn, je to služba a poctivě platím. Přijel jsem tam v dubnu a na parkovišti asi 3 auta a parkovné nikdo nechce. Uprostřed Kvildy je automat, stejně jako třeba na Modravě a tam se platí pořád. Podobná situace například na Račickém kanále.

Minulý víkend jsem si tam byl zajezdit na kole (kamarádi na bruslích) a u vstupu slečna, že prý chce 20 Kč za osobu. Kamarádka, která nás tam vzala, tam byla asi 20× a nikdy tam prý vstupné nevybírali. Cestou zpět jsem se ještě podíval u okénka na ceník a bylo tam 25 Kč. Psal jsem provozovateli email a ten mi cenu 25 Kč potvrdil – v sezóně prý u okénka, jindy se má platit v nějaké kanceláři či co. Když už chtějí někde vybírat za nic, tak ať si v té budce někdo sedí poctivě celý rok, každý den, za deště i sněhu, v létě i zimě, i když z toho nekápne ani koruna a nebude je hřát pár vydělaných stovek. Vzpomínám si, že podobné to bylo i na Slovensku – za parkování ve Starém Smokovci chtěli 150 Sk za den, ale našli jsme jedno prázdné parkovisko, na kterém nebyla ani noha a auto jsme tam pár hodin nechali bez povšimnutí.

Konkrétně na Kvildě jsem to vyřešil tak, že parkuji třeba v Polce a cyklookruh si prostě posunu nebo otočím. A místo na Modravě parkuji u Rechle (asi 1,5 km, směr na Antýgl).

Prochaine | 22:45 | Služby | Komentáře