Čtvrtek, 12. srpna 2010

Nahrazuji HTPC



Zrušil jsem své HTPC. Bohužel. Výměna nábytku kolem televize mě zaskočila tím, že hloubka polic je jen 36 cm a HTPC mělo 43 cm bez kabelů. Nejprve jsem myslel, že bych HTPC umístil otočené o 90°, ale zjistil jsem, že iMon dálkové ovládání se již do ČR zřejmě nedováží a já jsem tehdy zvolil interní (do 3,5″ šachty) a teď by se hodilo pro změnu externí (abych mohl přijímač umístit nezávisle na poloze skříně.)

Nakonec jsem se podíval, jaké že jsou na trhu „mediální přehrávače“ a zkusil vybrat ten nejlepší – tj. takový, který bude mít nejlepší poměr cena/výkon. Ve velkoobchodě jsem objevil Asus O!Play (HDP-R1) a náhodou na jednom fóru našel komentář od člověka, který jej také vyměnil za HTPC. Pročetl jsem tedy pár diskuzí a rozhodl, že pro přehrávání filmů z domácího datového úložiště mi toto určitě bohatě postačí.

Asus O!Play jsem koupil včera, takže moc zkušeností zatím nemám. Z jedné strany do elektriky, z druhé do televize (HDMI) a doprostřed ethernet (dražší varianta má i WiFi). Umí to přehrát vše, co jsem mu zatím dal přehrát. Našlo to titulky ke všemu co jsem zkusil. U titulků lze změnit kódová stránka, velikost, umístění, barva a časování. Dokonce to umí i nějaké internetové služby (Picasa, Flicker, počasí, nějaká internetová rádia a televize).

Víc od toho opravdu nepotřebuji a HTPC bylo (na toto) trochu zbytečné.

Prochaine | 22:28 | Filmy a seriály, Hardware | Komentáře