Pondělí, 26. listopadu 2007

mBank – Konkrurence eBanky?



O víkendu začala své služby nabízet nová internetová banka – polská mBank a samozřejmě jí všichni hned přisuzují to, že bude konkurencí eBance, která má některé služby pravda trochu dražší, než by se dalo čekat a také je zatím příliš brzo hovořit o tom, zda bance sloučení s RB pomohlo či nikoliv – každopádně k jakýmkoliv změnám na tomto poli jsme spíše skeptický. Nemluvě o tom, že mě příští rok čeká přečíslování soukromého i služebního účtu :-(.

Uvidíme, jaký bude mít rozjezd. Zatím mě jejich nabídka nepřesvědčila a reference neexistují – aní špatné, ani dobré. Nakonec si člověk říká, že eBanka není vlastně ani tak špatná, ani tak drahá. Jen ten vklad na účet za 10 Kč by si mohli odpustit. Co mě ovšem odrazuje u mBanky hned na první pohled je přihlašování přes uživatelské jméno (identifikační číslo klienta) a statické heslo – nikoliv jako u eBanky, kde se heslo mění při každém přihlášení, platí omezenou dobu a je posíláno přes simtoolkitovou aplikaci, takže navíc chráněná BPINem! V tom musím souhlasit s Patrickem Zandlem, který o tom píše v článku mBank už odstartovala.

Takže konkurence zatím žádná, ale třeba ještě uvidíme – třeba se české banky ještě vzpamatují a pochopí, že tu nejsme my pro ně, ale ony pro nás.

Prochaine | 13:58 | Služby | Komentáře