Úterý, 4. září 2007

První přestupek



Abych byl přesný – první přestupek od zavedení bodového systému (červenec 2006), což v mém případě znamenalo 14 měsíců a něco přes 44 000 km.

A co se přihodilo? Znáte parkoviště u obchodních center? Občas tam mají jednosměrné uličky a každá lichá a sudá se střídá směr. No a jak asi tušíte, tak vidím volné místo a šoupnu to tam přes zákaz, než mi tam někdo vjede – spěchal jsem, za 5 minut devět večer a ještě jsem narychlo potřeboval koupit novou šlapací osu na kolo.

Už vidím městského policistu jak jde ke mě a jestli prý mám doklady. Došlo mi, co jsem udělal a bylo. Kamaráda jsem poslal do obchodu (který měl mimochodem už zavřeno, přestože měl mít do devíti) a já začal s policistou řešit svůj přestupek. Přiznám se, že jsem byl asi hodně nepříjemný – nevím, jestli sám na sebe, za tu hloupost, nebo proto, že policie řeší kraviny, místo zásadních věcí. Prý to může být za dva tisíce a 1 bod – nechápu, proč vždycky začínají tím, že postiženého vystraší. Navrhl mi 100 Kč na místě. Méně mi asi dát nemůže, když opodál stojí další dva, které načapal přede mnou. Souhlasím a už vypisuje blok – pak si mě vezme stranou, jestli mi prý nebude vadit, že to napíše na jiný přestupek, abych to měl bez bodu – komu by to vadilo, že?

Ještě si vzpomínám, jak se politici chvástali, že to bude účinný systém a nebude možné se bodům vyhnout. A zdá se, že policie mezitím přišla na skvělý fígl – udělí řidiči pokutu za přestupek, na který bodové ohodnocení není.

Prochaine | 18:13 | Auta | Komentáře