Pátek, 27. července 2007

Dabovaní Simpsonovi se šíří



Mám pocit, že populárnosti stahování filmů z internetu paradoxně pomáhají zpravodajské servery, které o tomto fenoménu hovoří a znásobují tak počet lidí, kteří se na nový film podívají jinak než v kině. Co asi napadne čtenáře Piráti v českém kině tajně nahráli Simpsonovy? Stačí se rozhlédnout a například hned v článku Simpsons The Movie.. zatím nescénově, ale ČESKY!! již každý najde celý název release, pomocí kterého se již dostane k cíli. Někdy stačí jen pozorně číst diskuze pod články, které se tématu týkají a postup je jasný.

Viditelná je i snaha mazat filmové novinky ze serverů typu eDisk nebo RapidShare, ale obávám se, že je to předem prohraný boj. Určitě existuje šance bojovat proti sítím Direct Connect. Ale jak bojovat proti torrentům?

Pokud by o tom zpravodajství mlčelo, bude se to týkat jen několika tisíc lidí, kteří do kina stejně nechodí – takhle o tom ví celá republika a každý bude přemýšlet, jak si film (sic v mizerné kvalitě) stáhnout domů. Já jsem například do dneška vůbec nevěděl, že Simpsnovi jsou jako celovečerní film.

Pokračování najdete v článku Dabovaní Simpsonovi se šíří (2).

Prochaine | 20:11 | Filmy a seriály, Internet | Komentáře