Úterý, 26. června 2007

Účet na RapidShare



Nedávno jsem si na zkoušku (na měsíc) předplatil RapidShare a objevil tak nový rozměr internetu. Již žádné pomalé stahování filmů, seriálů a hudby z DC++ nebo Torrentu. Cokoliv, kdykoliv, hned a plnou rychlostí. Jediným problémem se pak stává měsíční limit přenesených dat (neboli FUP – Fair User Policy), což je v tomto případě již jen drobná nepříjemnost a již brzy jistě padne. Co se týče autorských poplatků, tak ty platím s každým koupeným harddiskem, vypalovačkou, prázdnými médii, tiskárnou, paměťovou kartou – prostě skoro ve všem. Konkrétně u 500 GB harddisku se platí skoro 92 Kč!

Docela použitelný byl USDownloader (Universal Share Downloader), uměl obejít opisování kódu, ale stejně se mezi každým staženým souborem muselo čekat. Jednoho dne jsem to již nevydržel a přes PayPal si RapidShare zaplatil.

Roční předplatné na RapidShare.com stojí €55 (a dostanete 12000 bonusových bodů), pokud si předtím za €7 koupíte měsíční (první objednávka přidává 8000 bodů) , pak máte celkem 13 měsíců a další dva zdarma (za bonusové body). Celkem 15 měsíců při ceně 121 Kč měsíčně. Anebo můžete za ušetřené body „vyrobit“ nový účet a ten někomu přenechat.

A výsledek

Žádné opisování kódu:

Žádné čekání (prý až 3 hodiny) mezi jednotlivými soubory: 

Také můžete soubory uploadovat a nabídnout tak přátelům třeba balík fotek ke stažení, místo nesmyslného posílání emailem nebo nepraktického nahrávání na nějaký volný FTP server. Co se mi líbí, je možnost nasypat hromadu linků do stahovacího programu (oblíbil jsem si Free Download Manager), nechat ho pracovat na pozadí a stahovat a stahovat a stahovat. A opravdu příjemné bylo, když jsem nedávno strávil asi 5 hodin na místě, kde byla nezabezpečená síť a šlapalo to rychlostí 5 Mbps, naštěstí jsem měl nakrmeno a celá jedna sezóna seriálu Kobra 11 byla při odchodu v notebooku. A zjistil jsem, že takových míst je po Praze hodně, už nyní vím o dvou a to s notebookem skoro nikam nechodím.

Prochaine | 22:51 | Internet | Komentáře