Pátek, 20. dubna 2007

Dvě nové knihy



Ve středu jsem si udělal radost a koupil si novou knihu – Visual C# 2005 – krok za krokem. Říkal jsem si, že si trochu zavzpomínám a zkusím, zda po 8mi letech tvorby webových aplikací budu schopen vytvořit program pro Windows. Mám aktuálně jeden nápad, který bych mohl zkusit realizovat, ale Visual Basic jsem neviděl skoro 10 let. O C# jsem toho hodně přečetl, jeden čas jsem se pokoušel dělat v ASP.NET a dokonce jsem byl někdy v roce 2002 nebo 2003 přijat jako C# programátor – místo jsem tehdy nakonec odmítl. Ale nebude na škodu se opět trochu zapracovat.

Knihu jsem sice koupil o kilo levněji, než udávala cena na obalu (fakt nechápu, k čemu v těch obchodech používají čárové kódy, když se pak nějaká husa při přepisování ceny sekne). A dokonce u ní bylo CD, které je ale v podstatě k ničemu, protože software lze stáhnout z Internetu a PDF s knihou v elektronické podobně patrně zapoměli přibalit. Takže buď poslouží přiložené příklady anebo CD použiji jako podložku pod hrnek.

A druhá z Amazonu

V únoru jsem si objednal ještě dvě další knihy z Amazonu – mimochodem jsem využil Super Saver Shipping (poštovné zdarma po USA) a následně Zásilkovou službu o které se příště ještě rozepíšu. Jednou z nich je Windows Small Business Server 2003 R2 – Administrator’s Com­panion. Začínám se (s kolegou) touto problematikou zabývat a potřebná literatura na českém trhu chybí. Dříve bývalo zvykem, že součástí software bývaly docela podrobné manuály, ale to už bohužel dávno není pravda a veškerou potřebnou literaturu je nutné shánět po svém.

U knihy je opět přiloženo CD a na něm, krom hromady užitečných nástrojů, kupodivu i celá kniha v PDF, což je velmi praktické, protože knížka brzy skončí v knihovně a vyndám jí jen pokud si v ní budu chtít trochu počíst, zatímco PDF (ve kterém lze rychle vyhledávat) mohu mít kdykoliv u sebe (ať už v notebooku nebo na flash), což je rozhodně pohodlnější než s sebou k zákazníkovi tahat 2-kilovou knížku.

Prochaine | 23:56 | Knihy, Microsoft | Komentáře