Pondělí, 16. dubna 2007

Uzavírka silnice II/115 (Radotín – Černošice)



Podle černošických Informačních listů číslo 3/2007 by se měla z důvodů rekonstrukce kanalizace v Radotíně na půl roku (23. duben až 30. září) uzavřít pro veškerou dopravu silnice z Prahy do Černošic. Rekonstrukce se sice týká pouze Karlické ulice v úseku od Zderazké k železničnímu přejezdu, ale tuto část není možné Radotínem objet. Objížďka, kterou většina z nás zná přes panelovou cestu a lokalitu Rymáň, bude (z neznámého důvodu) otevřena pouze pro autobusy.

Objíždka bude vedena z Radotína na Třebotov, Kuchař, Roblín a Solopisky zpět do Černošic – rozdíl 15,2 km na jedné cestě. Kdo to tam neznáte, tak se klidně podívejte do mapy – je to šílenost. Pro člověka, který tudy jezdí denně to představuje asi 3200 km ujetých navíc (tj. asi 6500 Kč). O časové ztrátě nemluvě. Nejdelší uzavírka co si pamatuji tady byla asi 3 týdny a už to bylo víc než dost.

Na otevřené diskuzi města Černošice se objevila pozitivní informace, ale bohužel zatím jako neoficiální:
Město Radotín prý na podnět našeho starosty p. Rádla odstoupilo od původního záměru uzavírky své páteřní komunikace a nutné opravy kanalizace již provádí metodou hloubenou, tzv. podtunelováním. Pokládku nového asfaltu poté provede po jednotlivých úsecích a uzavřena bude vždy jen polovina komunikace. Dopravu budou v těchto úsecích řídit semafory a posíleny budou i hlídkdy městské policie.

Prochaine | 18:57 | Černošice | Komentáře