Pátek, 30. března 2007

Přechod na WordPress (3)



Úspěšně se mi podařilo překlopit i komentáře z Bloxxy do WordPressu. Osobně bych je klidně oželel, ale pár čtenářů mě přesvědčilo, že komentáře je třeba zachovat. Bylo to trochu náročnější a postup byl přibližně následující:

  1. Vytvořil jsem skript, který podle seznamu souborů v adresáři s komentáři generoval ID příspěvků (jedná se vlastně o UNIX time uložení článku).
  2. Upravil jsem si Bloxxy tak, aby podle tohoto seznamu vyexportoval všechny komentáře do MySQL tabulky, včetně ID příspěvku.
  3. Pak jsem provedl drobné úpravy (odstranění <p> tagů, nadbytečných znaků nových řádků, apod.) a hlavně převedl do Unicode (UTF-8).
  4. Následně vše vložil do databáze WordPress s tím, že jsem si podle ID příspěvku z Bloxxy musel nejprve zjistit nový ID ve WordPressu a pod ním to uložit. Staré ID vlastně představuje datum vložení příspěvku v nové databázi, jen v jiném formátu.

Nic moc – práce na 2 hodiny. Ale už je to hotové a tím se mohu s Bloxxy definitivně rozloučit. A když už mám všechny komentáře tady, tak se také pokusím je postupně projít, promazat duplicitní a hlavně ty zbytečné…

Jen si ještě musím postesknout, že mi trochu chybí BX tagy pro psaní textu, na které jsem si po 3 letech docela zvyknul a teď abych se učil Texy.

Prochaine | 00:00 | Blog, WordPress | Komentáře