Pondělí, 17. října 2005

Víza do USA (5)



Po delší době tu máme opět povídání o tom, jak některé země vyžadují víza od slučných lidí a na druhé straně si do země pouští lidi, které jim tam dělají problémy.

Především nevidím problém ve vízech samotných, ale v neobjektivním a naprosto neadekvátním postupu pro jejích získání, kde v podstatě neexistují jasná pravidla a postupy, podle kterých by se dalo poznat, zda dotyčný zájemce o vízum chce skutečně jen cestovat, či nelegalně pracovat. Více informací o mém případě najdete ve spotu Vízová politika USA. Neschopností dostatečně postihovat nelegální pracovníky pak trpí slušní občané.

V nedělním pořadu Otázky Vávlava Moravce o postupu Kanady, Austrálie a Spojených států mluvil Cyril Svoboda (ministr zahraničí) a Jan Zahradil (stínový ministr zahraničí za ODS). Více naleznete na stránce Otázky Václava Moravce, ČT 1, 16.10.2005. Bohužel tomuto tématu věnovali pouze několik minut a vše se točilo okolo klauzule solidarity, tj. buď by Kanada zrušila víza pro občany ČR (připadně všechny občany EU) anebo by všechny země EU pro kanadské občany víza zavedli. Tak jako tak tento postup nakonec nic neřeší…

Prochaine | 16:25 | Nezařazené | Komentáře