Středa, 24. srpna 2005

Gmailové novinky



V první řadě existuje možnost nastavit si Gmail v přibližně 30ti různých jazycích. Nutno dodat, že některé jsou až hodně exotické. Co mě překvapuje nejvíce je, že (snad zatím) chybí čeština! Pokud chcete mít Gmail v příbuzném jazyku, doporučuji použít slovenštinu, která češtinu dostatečně nahrazuje. Sám používám angličtinu, ale na počítači u rodičů jsem raději nastavil Gmail tak, aby promlouval slovensky.

Pro mě nejdůležitější novinkou je možnost odesílat maily s vlastní emailovou adresou (doménou) v kolonce From, nejenom v Reply-To, jako to bylo doposud. Pro případ možného zneužití je nutné provést potvrzení – na uvedený email přijde zpráva, kde je kód (případně link) kterým se potvrdí, že jste uživatelem emailové adresy, za kterou se chcete vydávat. Navíc lze nastavit více emailových adres a při odeslání zpráv vždy vybrat z jakého účtu bude odeslána. Jednu z adres lze nastavit jako výchozí.

V říjnu loňského roku si Patrick Zandl stěžoval:

Všechny moje dřívější pochvaly na Gmail zůstavají tedy beze změny, pokud bych ale po něčem prahnul, pak aby Gmail byl schopen (připlatím si) odesílat email s mojí doménou. Ale i bez toho se dá žít. Mohu si alespoň nastavit Reply-To na vlastní doménu.
Zůstal jsem u Gmailu

Osobně již více než půl roku používám Gmail na odesílání veškeré pošty a současně mi na Gmail většina pošty chodí. Nyní mám opět o důvod méně udržovat v chodu poštu v Outlooku… snad jen pro synchronizaci s PDA.

Prochaine | 00:23 | Nezařazené | Komentáře