Středa, 23. února 2005

Puy Saint Vincent



Už je to více než měsíc, co jsem se vrátil z hor. Tuto sezónu jsem navštívil malé francouzské středisko Puy Saint Vincent. V první řadě se podívejte na fotografie:

Na hory jsme odjížděli v sobotu 8. ledna 2005 s plzeňskou cestovní kaneláří Intertrans. Jela nás skupina 7 lidí. Původně jsme měli mít jeden chalet pro 8 a protože jej nestihli postavit (viz fotogalerie), dostali jsme malé studio pro 3 a apartmán pro 6 osob. Týdenní pobyt s dopravou, ubytováním a skipasem nás vyšel na 6 590 Kč.

Puy Saint Vincent je malé středisko s nadmořskou výškou 1 400 až 2 700 m. Ubytovaní jsme měli ve výšce asi 1 700 m a je to znát. Bydleli jsme kus od hlavní budovy, kde byly potraviny, pekárna a další obchody a restaurace. Cesta z amartmánu na nákup a zpět trvala skoro hodinku. Na lyže to bylo asi 200 m.

Zajímavá může být možnost výletů do středisek Pelvoux, Serre Chevalier, Les 2 Alpes, La Grave, Alpe d´Huez nebo Montgenevre/Sestriere-Vialattea, které jsem osobně nevyužil, ale ostatní ano.

Celkově musím poznamenat, že zážitek z italských Alp tento výlet nepřekonal. V porovnání s Itálií – vzdálenost od Prahy a ceny jsou ve Francii téměř dvojnásobné, domluva a kvalita úpravy sněhu horší.

Prochaine | 16:55 | Nezařazené | Komentáře